Други курсове

 

​Освен специализирано обучение МТ&М Колеж предоставя на своите студенти разнообразие от допълнителни курсове, с които да обогатят уменията и компетенциите си. Те включват полезни и забавни часове по фотография, български и английски език, театрален курс и Microsoft IT академия. Повечето курсове са безплатни или на символична цена. В тях могат да се запишат както студенти и преподаватели, така и външни лица.


Български език 


Часовете по български език се посещават предимно от студенти по програмата за обмен „Еразъм”, но достъп до тях имат и всички останали. След завършване на обучението се издават сертифицирани дипломи, които удостоверяват получените знания. Курсовете се провеждат по всяко време, когато се съберат желаещи.


Английски език


Обучението по английски език се осъществява както за студенти и преподаватели на МТ&М Колеж, така и за външни лица и фирми. Непрекъснато се формират учебни групи, които се образуват след тест, определящ нивото на знания. Часовете се състоят в удобно за курсистите време. Учебни и помощни материали за курса могат да бъдат намерени в нашата библиотека. За випускниците и служителите на МТ&М Колеж часовете са безплатни, а останалите заплащат определена сума.


*За повече подробности относно курса се свържете с информационния център в МТ&М Колеж.

 

Театрален курс


МТ&М Колеж предоставя възможност на студентите си безплатно да покажат и развият художествени умения чрез театралния ни курс. Трупата е създадена от випускници и се ръководи от актьорите Илия и Стоян Пепеланови, членове от съставите на Народния и Русенския театър. Наши представления се играят на по-големи сцени и театрални фестивали, като предстоят участия и на различни състезания.


Microsoft IT академия


От 2008 година МТ&М Колеж организира компютърни курсове, които са базирани на  обучението в офис-пакета на Microsoft  (Excel, Access, Word, PowerPoint и други. ) В Microsoft IT академия могат се запишат, както студенти, така и външни лица. След завършване на курса се издава сертификат с  инициалите на  световно известната компания. Часовете са съобразени с желанието на групите и се провеждат в оборудваната компютърна база на Колежа.


*За повече подробности относно курса се свържете с информационния център в МТ&М Колеж.


Курс по фотография


Този атрактивен курс включва основно обучение по история на фотографията, видове планове и обективи, фоторазказ и композиция. В него съвместно участие имат студенти, преподаватели и служители на МТ&М Колеж, като за тях часовете са безплатни. Обучението се извършва от фотограф, представител на една от най-добрите марки - „Кодак”. Достъпът до курса е свободен и за външни лица.