Валентин Ангелов с изложба „Изгубени острови“

За поредна година бе открита изложба на художника и преподавател в Колежа по МТМ – Валентин Ангелов. Сред гостите на събитието бяха ръководството на Колежа, студенти,   колеги преподаватели, изтъкнати творци на изобразителното изкуство, сред които Греди Аса, политици, приятели на художника и ценители.

На 14.02.2017г. в столичната галерия „Ракурси“ приятели и почитатели на изобразителното изкуство бяха привлечени и акостираха сред  „Изгубени  острови“, изваяни от находчивата и проникновена  палитра на талантлив художник. На всички, помамени да открият свой пристан сред архипелаг от впечатляващи художествени открития, Валентин Ангелов, подари откровения на сърцето си, съзерцанията на които даряваха  мир, любов и надежда.


2.jpg  4.jpg

В годината на петела /на едноименната картина той е горд и силен/ гостите на „Влюбени острови“  или поелите път към „Острова на утрешния ден“ почиваха в „Залива на русалките“, празнуваха „Пролет край морето“, вдъхваха аромата на „Островни цветя“… Някои бяха задържани от свежия полъх на „Следобеден бриз“, други, раздвоени под „Две луни“,  не можеха да разгадаят докрай терзанията, пред които „Любовен триъгълник“  изправя обичащия човек.

 

Поредната изложба на Валентин Ангелов, чакана и желана като свидна рожба, е ваяна  с обич и въжделение. В ярката тоналност на неговата изобразителна гама пъстреят искрено пейзажите на душата му. В причудливата  духовна палитра на художника вибрират цветове, които  изграждат образи. Те вълнуват, настройват ни на честотите на неговата енергийна вселена. И ни зареждат  с творческите открития в будни нощи.

 

Свободен дух, открил хармонията между класическо и модерно в изкуството – такъв е Валентин Ангелов. Събитието в галерия „Ракурси“ обогатява не само културния живот на Колеж по МТМ. Неговите цветови акорди обагрят многоликия духовен живот и на нашата столица.


3.jpg 5.jpg

„Да припламват и искрят все тъй завладяващо неизчерпаемите хрумвания и открития на твоята палитра, Вальо!”, пожелава Христина Пачинова, преподавател по български език на чуждестранни студенти в Колежа.


“За първи път присъствам на откриване на изложба на колегата Вальо Ангелов и съм възхитена от пъстротата на картините и настроението, което те създават. Познавам художника вече 8 години, откакто сме колеги в КМТМ. Освен живописец, той е ерудит, широкоскроена личност, която с особен интерес и познания в областта на маркетинга води лекции по Брандмениджмънт. Изключително се радвам, че тази година имах възможността да се докосна до неговото изкуство на живо, което изпълни сетивата ми. В две от картините му наблюдавах техниката “диптих”, която лично за себе си определям като “синергия на таланта”. Последната картина - поставена непосредствено до входа/изхода на галерия “Ракурси”, озаглавена “Влюбените острови” - приповдигна духа ми за вълшебна влюбена празнична вечер за Св. Валентин.” – казва гл.ас. д-р Ирина Йовчева, преподавател по мениджмънт и маркетинг в Колежа.