Експерти от четири агенции от Дания, Швеция и Финландия провеждат проучване на обучението в Колеж по МТМ – София

 

Три скандинавски агенции за изследване и оценяване на висшето образование с четирима представители предприеха проучване в три български висши училища – Софийският университет, Технически университет и Колеж по МТМ.

Интересът на представителите на Датската агенция за наука и висше образование, Финаландската национална агенция за образование и Шведското консулство за висше образование е насочен към дейности и отговорности за международно сътрудничество, автентичност на издаваните  дипломи, наличие на специфични изисквания при акредитация на частните колежи, издаване на двойна диплома, брой чуждестранни студенти и основанието да има две различни наименования на бакалавърските програми „професионален бакалавър“ и „бакалавър“ независимо от срока на обучение.

Всички въпроси бяха зададени предварително и затова коментарите протекоха делово още на първата среща.

Екпертната група на скандинавските агенции е изразила своето задоволство от начина по който протича изследването в Колеж по МТМ.

Фотографията по долу е направена специално за нашия сайт с благодарност за ползотворната работа.

 

 

 43497211_720274928325999_2535935917772767232_n.jpg
 
 

 

 

От ляво на дясно са г-н Ерик Йохансон, до него г-ца Бетина Сумеги – двамата от Шведското консулство за висше образование. Следва г-жа Саара Луоко от Финландската агенция за образование и наука и г-жа Лиене Петерсон от Датската агенция за наука и висше образование.

Колежанският екип благодари за интереса, че сме забелязани сред всички български висши училища.

Специална благодарност ръководството на Колежа отправя към г-жа Ваня Грашкина – директор на НАЦИД заради съдействието при организацията на срещата.