Студентски форум – „Ден на усмивката”

Студентите от Колежа по МТМ отпразнуваха Международния ден на усмивката с весел уъркшоп под надслов „Усмихнатото лице на търговията”.  Второкурсникът Климент Диканаров поднесе презентация на тема „Обслужването преди 100 години и днес”, в която усмивката беше особеният акцент. Стефан Ангелов, студент в ІІІ курс, сподели свои впечатления от  САЩ, свързани с обслужването в търговията и голямото значение, което отдават американците на усмивката. Събрала и подредила все усмихнати лога, Ива Иванова от ІІ курс беше направила проучване за новата тенденция за  оригинални усмивки при създаване на фирмено лого, с което предизвика доста развълнувани и шумни възклицания у присъстващите. За значението на усмивката в бизнеса говори Александра Готева.

 

Събитието беше уважено от специално поканени гости. Първа от тях пред аудиторията се изправи д-р Виденова. Тя увлекателно, с настроение представи на студентите свои виждания за ролята на позитивното поведение и на усмивката като условие за успех в бизнес отношенията. С интерес  бяха посрещнати размишленията ѝ трудно ли се управляват хората в екип без усмивка. Бившият възпитаник на Колежа  Боян Френкев разказа за добрите търговски практики и усмихнатото обслужване в КФМ, а Петър Янков, художник и професионален гримьор, защити тезата, че добрата визия е предпоставка за повече усмивки и продава по-добре.

 

Уъркшопът завърши с темпераментен танц „Усмихни се”, изпълнен от кубинката Дарлин Родригес, студентка в Колежа. За усмихнатото настроение на събитието допринесоха и букетите от балони с усмивки.​ 


 1.jpg